fbpx

GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE: “Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovio je kako nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kada je snimljen u prebrzoj vožnji, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu.

“Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali”, rekao je Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Istaknuo je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti. “Rekao sam sve što mogu komunicirati”, dodao je.

Ćelić je u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je krajem listopada, kada je snimka njegove vožnje objavljena u medijima.

“Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada”

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

“Svakodnevno spašavamo živote migranata”

Na pitanje ima li kontrolu nad radom policije na granici s Bosnom i Hercegovinom pri postupanju s migrantima, koji se u susjednoj državi žale da ih policija tuče i oduzima im imovinu, Milina je kazao kako sve prijave provjeravaju, čak i kada su anonimne.

“Pokušavamo na svaki način doći do podataka”, kazao je Milina, naglasivši da hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata.

“Imate niz primjera gdje se radi o spašavanju migranata, a također imamo i potvrde u nekoliko slučaja gdje su potpuno bile lažne optužbe kada smo uspjeli utvrditi činjenično stanje”, ustvrdio je glavni ravnatelj.

Dodao je kako je bilo i primjera nehumanog postupanja s migrantima, zbog čega su neki policijski službenici udaljeni iz službe i podvrgnuti disciplinskim postupcima.

Izvor: HINA