fbpx

HRVATSKO PRAVOSUĐE Pijan istukao ženu šakama po glavi, dobio osam kuna kazne

Muškarac star 43 godine iz naselja Autoput kod Drnja nedaleko od Koprivnice na koprivničkom Prekršajnom sudu zbog obiteljskog nasilja kažnjen je s osam kuna.

Isprva je 43-godišnjak morao platiti 612 kuna kazne, no kako je bio uhićen, sud mu je tu kaznu umanjio za vrijeme uhićenja i vrijeme provedeno iza rešetaka. Preostalo mu je platiti 12 kuna, a ako prema zakonu plati dvije trećine kazne, to jest samo osam kuna, sud će mu je uvažiti plaćenom u cijelosti, piše Podravski. No, osim toga, mora platiti sudski paušal u iznosu od 300 kuna.

Zašto je 43-godišnjak uopće završio na sudu, objašnjeno je u pisanom otpravku prekršajne presude protiv njega. Prema presudi, oko 20 sati 16. srpnja prošle godine 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila vikao i galamio na svoju prijateljicu “kurvo, j…m te u usta” te joj govorio da je “kurvetina” i psovao joj je majku.

Da je sve ostalo na grubim riječima, vjerojatno ne bi intervenirala policija niti bi ovaj predmet stigao na Prekršajni sud, no 43-godišnjak je ženu izudarao s nekoliko udaraca šakom u glavu. Na suđenju se okrivljeni nije pojavio niti je sudu dostavio pisanu obranu, na što je imao pravo. Kako je navedeno u presudi, kažnjen je “primjereno vrsti i težini počinjenog djela te društvenoj opasnosti”.