fbpx

Izgradili su nogostup kraj bolnice pa pješacima zabranili da po njemu hodaju!

Još jedan primjer nesposobnosti lokalnih vlasti. Naime, građevinska dozvola za izgradnju nedavno dovršene četverotračne ceste uz Opću bolnicu Zadar izdana od nadležnog Upravnog odjela Grada Zadra. Prema novopostavljenom prometnom znaku o prestanku pješačke zone, pješacima je na novoizgrađenom nogostupu – zabranjeno hodati!

Nogostup je, očigledno, preuzak za pješake i sa preprekama u obliku rasvjetnih stupova zbog kojih nisu u mogućnoti nogostupom proći invalidi ili majke sa djetetom u kolicima. Samim time nameće pitanje, tko je sve to projektirao te još važnije, tko je u Gradu Zadru potpisao ovakav projekt i odobrio građevinsku dozvolu i kome je to sve u interesu?

Naime, da budemo precizni, novopostavljeni znak ne predstavlja zabranu pješacima, već prestanak pješačke zone nakon 100 metara, što bi u prijevodu opet značilo isto, a to je zabrana prolaska pješacima nakon 100 metara, odnosno da je pješačka zona ukinuta. S druge strane, ni navedenih 100 metara ne možete proći bez prepreke, a to se naročito odnosi na invalide kao i majke sa djetetom u kolicima kojima je prolaz istim nogostupom nemoguć.