fbpx

Kolinda ‘žica’ ured, kaže da bi prihvatila i adekvatan stan

Predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek nije podnijela zahtjev kojim traži da joj se nakon mandata dodijeli Ured bivše predsjednice na koji ima pravo prema zakonu.

No, kako tvrdi izvor Večernjeg lista iz HDZ-a blizak predsjednici Grabar-Kitarović, ona to svoje pravo namjerava zatražiti prije inauguracije novog predsjednika Zorana Milanovića koja će se održati 18. veljače. Isti izvor tvrdi da se predsjednica u odlasku još nije raspitivala o mogućem prostoru koji bi joj Ministarstvo državne imovine moglo ponuditi za ured te dodaje da je ona svjesna da to nikako ne može biti vila u Visokoj u koju je za vrijeme svoje prve kampanje obećavala preseliti Ured predsjednika s Pantovčaka, a što se nikada nije dogodilo, ni bilo kakva slična rezidencijalna nekretnina.

“Naravno da Visoka ne dolazi u obzir kao ni bilo kakav sličan prostor. Predsjednica će uzeti što joj Ministarstvo ponudi, ali prema mojim saznanjima ona ne kani tražiti nikakvu vilu ili nešto slično. Mislim da bi primjeren bio nekakav stan koji Vlada ima u svom vlasništvu”, rekao je ivror Večernjeg lista blizak predsjednici u odlasku.

Grabar-Kitarović traženjem Ureda bivšeg predsjednika zapravo nastavlja tradiciju koju je započeo Stipe Mesić, kojemu je Ivo Sanader omogućio da nakon dva mandata nastavi svoje djelovanje u vili u Grškovićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati. Mesiću je ta pogodnost uz vozača i službenika isprva bila dodijeljena doživotno a onda mu je inicijativom MOST-a ukinuta.