fbpx

MINISTAR PRAVOSUĐA: “Ako Jelenić sam ne ode zbog masona, vlada će ga smijeniti”

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića te je njegovo članstvo u masonskoj udruzi ocijenio neprihvatljivim.

“Neprihvatljivo je članstvo u ovakvoj udruzi građana, bez obzira što je ona registrirana prema zakonima. Njeno je djelovanje ipak prekriveno velom tajne, članstvo također, dakle, predstavlja određeni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika i drugih koji su članovi takvih organizacija”, rekao je Bošnjaković nakon sjednice užeg kabineta vlade.

Potvrdio je novinarima da je razgovarao s Jelenićem, kazavši da očekuje njegovu ostavku.

“Hoće li on postupiti na taj način ili ne, to je njegova osobna odluka, ukoliko ostavke ne bude mislim da će Vlada tada pokrenuti postupak”, najavio je Bošnjaković dodavši da vlada to želi brzo riješiti.

Ustvrdio je da vlada nije znala za Jelenićevo članstvo u masonskoj udruzi prilikom imenovanja na dužnost.

“Nismo to znali, da smo znali, odluke bi bile sasvim drugačije. To nam je neprihvatljivo, no time ne želim reći da je on donosio odluke pod utjecajem i refleksijom toga članstva”, kaže ministar pravosuđa.

Jelenić jutros kazao da ne razmišlja o ostavci

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u razgovoru za N1 Televiziju kazao je ranije jutros kako ne razmišlja o ostavci.

“Ne razmišljam ni o čemu, samo da ovaj predmet, u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to, završi zakonito. Uostalom, sve će biti jasno ako dođe do suda”, rekao je Jelenić.

Otkrio je da je razgovarao s ministrom pravosuđa Bošnjakovićem. “Razgovarali smo, nebitno o čemu smo razgovarali”, rekao je.

Na pitanje očekuje li smjenu, razrješenje, odgovara: “Vidjet ćemo.”

Upitan je li javnom objavom da je mason naštetio ugledu institucije kojoj je na čelu, Jelenić je rekao da nije.

“Ja mislim da nisam, jer sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dan danas zakonito i isključivo po zakonu”, rekao je Jelenić, dodavši da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome zbog činjenice da je član masonske lože.