fbpx

NACIONAL: Dražen Jelenić je mason

Nacional je u današnjem tiskanom izdanju objavio da je Dražen Jelenić, čelni čovjek DORH-a, mason.

Naime, kako pišu, došli su do dokumenata koji potvrđuju da je Jelenić mason. To ne bi bilo sporno da se DORH posljednjih dana nije bavio jednim slučajem u kojem se proziva masonski pokret.

Riječ je o slučaju iznude liječnika Nikice Gabrića. Njega su, kako se prošli tjedan pisalo, navodno ucjenjivali urednici ekstremističkog portala dnevno.hr i novina 7Dnevno. Prijetili su mu da će mu, ako ne plati oglašavanje kod njih, otkriti njegovu povezanost s masonskim pokretom. Gabrić je sve prijavio policiji.

Prema tvrdnjama izvora bliskih policiji, kako piše Nacional, DORH je u tom slučaju bio prilično suzdržan, iako su prikupljeni dokazi bili takvi da su trebali biti kazneno gonjeni za teže kazneno djelo od onoga za što ih se tereti. Tvrdi se da je Dražen Jelenić na više neformalnih sastanaka s ljudima iz policije iz nepoznatih razloga inzistirao na tome da se osumnjičene blaže tereti, piše Nacional. Nadalje, Nacional spominje izvor koji navodi da se glavni državni odvjetnik uplašio da ga jedan od osumnjičenih javno ne prokaže kao masona.

Jelenića se dovodi u kontekst sukoba interesa upravo zbog te afere, a kojoj su u središtu još dva pripadnika masonskog pokreta – žrtva i jedan osumnjičenik.