fbpx

Ovo je Sanaderova fotografija iz doba kad je, tvrdi, od erotskih slika zarađivao ‘milijune’

Redatelj Dario Juričan jutros je objavio Sanaderovu fotografiju iz kasnih 80-ih na kojoj se vidi kako putuje tramvajem u baloneru i s nekakvom vrećicom u rukama.

U to doba, kako sugerira Juričan, Sanader je – prema svjedočenju jučer na Županijskom sudu u Zagrebu – zarađivao stotine tisuća eura od prodaje erotskih fotografija austrijskim novinama.

600.000 eura, kazao je, zaradio je surađujući s Meyer pressom, čije je produkte, primjerice erotske fotografije pin-up djevojaka te tiskana izdanja poput ljubića, prodavao Vjesnikovoj press agenciji, ali ih je plasirao i na tržište po cijeloj Jugoslaviji te u druge komunističke zemlje kao što su Mađarska, Čehoslovačka i Bugarska.

Na taj način pokušao je osporiti nalaz financijskog vještačenja kojim je utvrđen nesrazmjer u njegovoj imovini u odnosu na legalne prihode u iznosu od oko 23 milijuna kuna.

Juričanov tekst prenosimo u cijelosti.

“Šjor Ivo Sanader,

neka mi bude oprošteno što nemam vremena za ljubavno pismo, jer moju potpunu posvećenu ljubav ima samo jedan zagrebački genije, ali evo koristim priliku da vam se kratko javim.

Primjetio sam da imate problema sa sjećanjem, pa dozvolite da vam pomognem. Na sudu ste jučer ustvrdili da ste prije devedesetih zaradili od austrijskog Meyerpressa 600.000 eura.

Evo, prilažem fotku koja potvrđuje vaše navode: u najboljem odjelu i finoj torbici vraćate se iz Vjesnika mercedesom kući, jer ste upravo dogovorili lukrativnu prodaju erotskih fotografija tvrtke Meyerpress.

Ili ipak priča ide da ste, šjor Ivo, mali pokisli jado koji se vraća iz Vjesnika tramvajem kući, a u zgužvanom torbanjku nosite erotske fotografije tvrtke Meyerpress.

Želim vam pravedno suđenje. Uvjeren sam da ste nevini. Nadam se da će gospođa Kolinda Grabar Kitarović naći vremena, kojeg sada ipak ima malo više, te svratiti i do vas kada bude Milanu Bandiću, rezaču etiketa, nosila kolače.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”