fbpx

POČEO OBRAČUN Brkić: “Plenković je izdao HDZ”, Plenković: “Brkić je odmah htio s HNS-om”

Nakon što je Milijan Brkić najavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a te dao podršku Miri Kovaću, odgovorio mu je premijer Plenkoviće na kritike da je stvorio kult obožavanja te da se okružio osobama bez legitimiteta.

“Čuo sam jučer nekoliko poruka koje je dao u intervjuu. Dobro je da u vremenu izbora na neki način svi akteri koji djeluju u HDZ-u razotkriju svoja prava stajališta i svoje pozicije. Izbori tome i služe. Ono što je važno imati na umu da ljudi koji sjede na sastancima 3 i pol godine, nikad nitko nema ništa protiv, ni zarez, sugestiju, niti bilo što. Danas se eto najedamput bude iz sna i imaju nešto protiv. To nije vjerodostojno”, rekao je Plenković.

Što se tiče optužbi na svoj račun da njeguje kult ličnosti u HDZ-u, Plenković kaže da je i to novost.

“Teško je meni govoriti o tome vodim li stranku demokratski ili nedemokratski, ali prema onome tko je stranku vodio prije, od dijaloga, kontinuiteta, sastanaka i razgovora vrlo bliskog čovjeku i svakom članu teško da bih mogao govoriti o tome da se nalijepi etiketa kulta ličnosti. Čuo sam da mogu biti liberal, Belgijanac, HNS-ovac, bit će toga još”, rekao je Plenkoivć.

Upitan što će biti s njegovim protukandidatima u stranci, osvoji li Plenković novi mandat za šefa HDZ-a, rekao je da uza se ima tim koji će zajedno pobijediti na izborima te da za sve članove i članice ima mjesta u stranci, samo je pitanje na kojoj će poziciji biti.

Odgovorio je i kritičarima svoga predizbornoga tima, kazavši da mu se čini da oni (kritičari op. a.) ne znaju s kime je on sve dobar, te da se sa svima zna i da sa svima surađuje dugi niz godina.

Smatra da su kritike od strane stranačkih kolega na njegov račun, a napose Mire Kovača i Davora Ive Stiera, krenule od usvajanja Istanbulske konvencije, istaknuvši da su upravo oni bili ti koji su 2014. tijekom konferencije za novinare uoči predsjedničkih izbora bili ti koji su pritiskali SDP-ovu vladu da usvoji Konvenciju.

Dodao je da je ego “apsolutno bio okidač” za njihovo protivljenje njegovoj kandidaturi.