fbpx

RASKRINKAN EOS MATRIX Nekretnine zaduženih građana ‘ispod cijene ‘prodaju sami sebi

Predsjednik stranke Snaga Gordan Aleksić objasnio je kako na nelegalan način zarađuje agencija za naplatu potraživanja EOS Matrix.

Tvrdi kako se radi o dvije tvrtke, EOS Matrix i EOS nekretnine.

“U slučaju naše članice koja je imala kredit u CHF, EOS Matrix otkupio je stambeni kredit koji nije otplaćivan za diskontnu cijenu. Zajedno s kreditom preuzet je i stan koji je bio opterećen kreditom. EOS matrix je stan prodao tvrtki EOS nekretnine i to daleko ispod tržišne cijene. Sada ga prodaju za punu cijenu a od naše članice i dalje potražuju vraćanje duga. Tako zarađuju dvostruko, i na dugu i na nekretnini dužnika, otkrio je Aleksić.

U slučaju kojeg je istaknuo vrijednost nekretnine je bila 13 milijuna kuna, a EOS Matrix ju je prodao EOS nekretninama za 7,5 milijuna kuna, znači po dvostruko nižoj cijeni.

To znaći da će u konačnici EOS na tom kreditu zaraditi najmanje tri puta više. Od banke ga je otkupio za diskontnu cijenu. Dobio je nekretninu. Prodao ju sam sebi za dvostruko nižu cijenu. Prodati će nekretninu po punoj cijeni a dužnici će nastaviti naplaćivati dug u punom iznosu.

EOS na svojim web stranicama čak i poziva sve koji žele otkupiti takve nekretnine da im se jave.

“U našim portfeljima pronaći ćete više od 200 nekretnina iz svih dijelova Hrvatske u vrijednosti od 50.000 eura do 10 milijuna eura razvojnog potencijala: komercijalno – stambeni, turističko – rekreativni, industrijske nekretnine i zemljišta različite namjene. Ako ste zainteresirani za ulaganje u nekretnine, slobodno nas kontaktirajte za više informacija, piše na web stranicama EOS-a.

Izvor: Paraf.hr