fbpx

ŠEF MASONA NIKICA GABRIĆ NE KRIJE MOĆ KOJU IMA: “Ja u ovoj zemlji mogu doći do bilo kojeg čovjeka”

Oftalmolog Nikica Gabrić gostujući na N1 govorio je o skandalu u središtu kojega su on i državni odvjetnik Dražen Jelenić.

“Ni u jednom trenutku ja nisam utjecao na istragu niti kršio bilo kakav zakon”, rekao je Gabrić odgovorivši time na pitanje o Jelenićevim tvrdnjama da je to činio.

“Tko je ovdje žrtva, a tko su kriminalci. Kriminalci mene reketare, ja skupim građansku hrabrost, prijavim DORHU, i pristanem biti suradnik, Ja sam pouzdanik i suradnik,. Traži se moja aktivna uloga tome koji su mogući počinitelji djela”, rekao je Gabrić.

“Bajića poznajem 25 godina. On nije mason, ja sam poznati doktor, operirao sam sve poznate ljude u Hrvatskoj. Operirao sam njegovu mamu. Tražio sam broj telefona od Jelenića, onda sam otišao u Državno odvjetništvo, dao iskaz… Kako je vrijeme protjecalo, ja sam slao poruku Jeleniću…”, opisuje Gabrić.

“Ja sam rekao Jeleniću da osumnjičenik ima spoznaje koje njega kompromitiraju i predlažem mu da ne vodi tu istragu nego da daje nekom od zamjenika. On mi kaže, tako je radio Bajić…”, opisuje dalje… ” To su njihovi kompleksi… “, nastavlja Gabrić pokazavši i poruke koje je izmjenjivao s Jelenićem.

“Jelenić je u ovom slučaju potpuno krivo postupao. Ja sam snimao razgovor radi sebe, da mi ne bi stavljali riječi u usta… Jelenić nije znao da ga snimam. Imao sam hrabrosti ga snimiti, jer sam znao šta mi može napraviti… Evo vidite, kako me htio utopiti, prodao me”, rekao je.

“Teško mi je objasniti motivaciju Jelenića. On je imao gospodski izlaz iz te situacije, mogao je dati nekome drugo da vodi slučaj, ali je mislio da iz mene progovara Mladen Bajić. Ma bolje da ne kažem šta mi je Bajić rekao o njemu.. Ja u ovoj zemlju mogu doći do bilo kojeg čovjeka..”, kazao je Gabrić.