fbpx

ŠIRI SE ISTRAGA PROTIV KUŠČEVIĆA, SADA MU SUMNJIČE I ŽENU I ŠOGORA Uskok traži skidanje imuniteta

“A tko će to sve pratiti, Bogu hvala imam puno nekretnina, zahvaljujući vama sam dao zahtjev da se sve nekretnine upišu u katastar. Bogu hvala, imam toliko nekretnina da ih ne mogu sve pratiti”, rekao je svojedobno bivši ministar. Sad se USKOK malo više zainteresirao za te silne nekretnine

Kako javlja RTL Danas, Državno odvjetništvo od Sabora traži novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. Istraga se širi, a uz njega se sada sumnjiči i njegovog šogora, suprugu te jednog splitskog poduzetnika.

Podsjećamo, protiv Kuščevića je prošle godine otvorena istraga zbog sumnje da je kao načelnik općine Nerežišće inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

Između ostalog, sumnjiči ga se da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine.

Doduše, svoje bogatstvo bivši ministar nikada nije skrivao, a priču o poduzetničkom duhu od malih nogu često je dijelio s medijima.

Pod sumnjom USKOK-a sada je i njegova supruga za koju se vjeruje da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila više od tri milijuna kuna. I to na način da su zemljište koje su kupili za 13 kuna po kvadratu – prodali za 762 kune, prešutivši vlasnicima da im nekretnine udovoljavaju uvjetima za prenamjenu.