fbpx

Sjekirom “iscijepao” namještaj u kući muškarca, a potom suprugu izudarao drškom sjekire po glavi

Zboig “vitlanja” sjekirom u obiteljskoj kući na otoku Ugljanu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) u četvrtak je ispitalo 49-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak 21. veljače sjekirom “iscijepao” namještaj u kući muškarca, a potom je i suprugu fizički napao izudaravši je drškom sjekire po glavi.

Kako se sumnja, najprije je došao do ulaznih vrata kuće na otoku Ugljanu, te ih nasilno otvorio pomoću sjekire. Nakon što je ušao u kuću, uz prijetnje je fizički napao muškarca, a potom je u dnevnom boravku kuće sjekirom udarao po televizoru, glazbenoj liniji i stolu, te otišao.

U popodnevnim satima se vratio u istu kuću gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće, a kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv muškarca zbog opasnosti od ponavljanja djela, te opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.