fbpx

SUKOB INTERESA Jelenić je vlasnički povezan s tvrtkom preko koje je radila tzv. Grupa Borg

Glavni državni odvjetnik je povezan s tzv. Borg grupom, izjavio je u emisiji Otvoreno Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. Za to je pokazao dokaze. Iz imovinske kartice Dražena Jelenića vidljivo je da ima vlasnički udjel od 6,74 % u tvrtki InterCapital Asset Management d.o.o. Upravo je čelnike te tvrtke Martina Dalić angažirala da izrade tzv. Lex Agrokor a ista je kompanija kasnije angažirana i na restrukturiranju Agrokora.

“Hrvatska je premrežena HDZ-ovim i SDP-ovim koruptivnim radnjama, spletkama i međusobnim dogovorima.Živi zid je svojevremeno podnio kaznene prijave protiv BORG skupine, gospodin Jelenić nije vidio ništa nezakonito u radnjama navedene grupe. Danas sam dobio u ruke njegovu imovinsku karticu. Unutra stoji da ima vlasnički udio u firmi InterCapital. U firmi koja je povezana sa BORG skupinom. U firmi koju sam prijavio – Jeleniću, glavnom državnom odvjetniku. Dakle, prijavio sam njega – njemu. Dakle, GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK, koji je trebao procesuirati BORG grupu, pripada BORG grupi, izjavio je Sinčić.

No, smatra kako to nije najgore.

“Iako imovinske kartice državnih odvjetnika nisu vidljive građanima, itekako su vidljive Državnom sudbenom vijeću. I HDZ i SDP imaju svoje članove u DSV-u. Oni su, dakle, imali uvid u imovinsku krticu Dražena Jelenića. Oni su znali i oni su sakrivali njegovu povezanost sa BORG-om. To je njihova borba protiv korupcije, rekao je Sinčić.

Najavio je kako će podnijeti novu prijavu, novom državnom odvjetniku.

“Ako treba, krenut ću i stotinu puta ispočetka, ali od borbe za istinu i za sankcioniranje kriminala neću odustati, rekao je Sinčić.

Inače, InterCapital Asset Management d.o.o.je najveća brokerska tvrtka u Hrvatskoj. Od 2017. upravlja Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Prema podacima iz Imovinske kartice Jelenić je vlasnički udjel u tvrtki stekao temeljem Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Izvor: Paraf.hr