fbpx

SUKOB INTERESA? Vlasnica poliklinike koja je primila bespovratna sredstva – voditeljica oftalmologije zadarske bolnice

Ministarstvo zdravstva odobrilo je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava ustanovama i zdravstvenim subjektima s područja Zadarske županije, a to su Psihijatrijska bolnica Ugljan i Zavod za javno zdravstvo Zadar. Treći subjekt je privatna poliklinika LACRIMA koja je primila ukupno 904.441,71 kuna bespovratnih sredstava od ministarstva. Direktor i vlasnik iste poliklinije je dr. Suzana Konjevoda, koja je ujedno liječnica i voditelj odjela za oftalmologiju i optometriju u zadarskoj bolnici.

Sukob interesa?

“Na operaciju mrene u bolnici se čeka godinu i pol dana, a kod istog liječnika privatno 10 dana”, istaknuo je na Županijskoj skupštini u prosincu vijećnik NHR-a Dalibor Barešić.

“Moja poznanica upisala se u lipnju na pregled, koji je obavila krajem studenog. Preporučena joj je operacija mrene, za koju je dobila termin 6. lipnja 2021! Na pregled se u Šibeniku čega 15 dana, na operaciju 45 dana, a kod nas godinu i pol. Kako je to moguće? Ima li to veze s tim što bolnički oftalmolozi rade po privatnim ordinacijama, gdje se čeka najviše desetak dana?”, pitao je tada Dalibor Barešić.

Župan Božidar Longin je tom prilikom odgovorio Barešiću kako će se o navedenim problemima raspitati kod ravnatelja.

Na sljedećem LINK-u možete provjeriti koliko je dugačka lista čekanja za Odjel za oftalmologiju i optometriju u zadarskoj bolnici na današnji dan.

Bespovratna sredstva Ministarstva zdravstva privatnoj poliklinici za usmjeravanje i unaprijeđenje znanja

U međuvremenu Poliklinika LACRIMA u vlasništvu glavnog liječnika i voditelja odjela za oftalmologiju i optometriju u zadarskoj bolnici, dr. Suzane Konjevodeprima od Ministarstva zdravstva iznos od 904.441,71 kuna bespovratnih sredstava za projekt usmjeravanja i unaprijeđenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova Zadarske županije u promociji zdravlja i prevenciji glaukoma pod nazivom “Važnost prevencije glaukoma“.

Ministarstvo zdravstva odobrilo je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava ustanovama i zdravstvenim subjektima s područja Zadarske županije, a to su Psihijatrijska bolnica Ugljan i Zavod za javno zdravstvo Zadar. Treći i jedini subjekt u privatnom vlasništvu je poliklinika LACRIMA.


VEZANI ČLANCI

Dr. ŽUVELA: Zdravstvo na aparatima, odgovorni ne reagiraju!