fbpx

U Malom Lošinju ubijena tinejdžerica. Susjed je probo nožem dok je branila majku

U Malom Lošinju jutros je pronađeno tijelo 16-godišnjakinje. Neslužbeno doznajemo kako su na tijelu tinejdžerice uočeni tragovi nasilne smrti i kako se radi o ubojstvu.

Kako nam je potvrđeno, privedena je muška osoba koju policija dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Upao u kuću i nožem napao majku pa probo kćer koja ju je pokušala obraniti

Neslužbeno smo doznali kako je ubojica upao u kuću u Ulici Lošinjskih brodograditelja u kojoj su bile majka i kći. One su se u tom trenutku spremale izići iz kuće. Ubojica, a navodno je riječ o susjedu, upao je unutra i tražio majku ubijene 16-godišnjakinje. Nožem u rukama je napao majku, a probodena je njena kći koja ju je pokušala obraniti.

16-godišnjakinja je bila učenica Srednje škole Ambroza Haračića, a kada je muškarac upao u kuću, navodno se spremala za školu.

Motiv napada još nije poznat.

Na mjestu događaja je zamjenica Županijske državne odvjetnice. Oko podneva se o ubojstvu oglasila policija.

Policija: Privedenog muškarca dovodimo u vezu s ubojstvom

“Danas, 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.
Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke”, poručili su iz primorsko-goranske policije.

Ministarstvo obrazovanja šalje krizni tim

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je da će hitno organizirati dolazak kriznog tima u srednju školu koju je pohađala 16-godišnjakinja.

“Zbog osjetljivosti teme, s obzirom da je istraga još u tijeku, ne možemo davati više informacija”, rekli su iz Ministarstva za Srednju.hr.