fbpx

Video sa zadarske tržnice postao hit: “Dragane, čekaj! Iđemo pivu popit”

Društvenim mrežama počela se širiti snimka iz Zadra koja je objavljena na kanalu poznate zadarske udruge KUD Bleke i konji.

“Što jedete od morskih plodova i koje povrće?” ispitivali su ljude na zadarskoj tržnici, a zadnji ispitanik dobio je viralnu slavu. “Od morskih plodova sol, a od povrća samo kapulicu. Dragane! Čekaj, bog ga je*a, iđemo pivu popit”, kratko i glasno prepoznatljivim naglaskom zadarskog zaleđa odgovara muškarac u videu. Taj dio možete pogledati od 00:35.

No unatoč tome što su mnogi koji dijele snimku uvjereni da je riječ o slučajnom prolazniku, to nije tako. Riječ je o zadarskom performeru i prvom čovjeku udruge Eniju Meštroviću, koji je Zadranima već dobro poznat po svojim sličnim izvedbama. Enio se i ovdje pojavljuje u ulozi zapuštenog Ričarda, lika kojeg igra već nekoliko godina.

Inače, udruga KUD Bleke i konji pozornost šire javnosti privukla je prije tri godine na zadarskom karnevalu kad je građanima dijelila novac koji je dobila od Turističke zajednice kao naknadu za sudjelovanje. U kuvertama koje su dijelili bilo je po 20 kuna.

Godinu prije snimili su golišavi kalendar. Modeli su bili muškarci, članovi KUD-a većinom iz dobne skupine 40 plus. Najstariji model tada je imao 63 godine.

Aktovi su snimljeni u prirodi, a svaki model je obavljao neki posao koji je specifičan upravo za mjesec koji predstavlja u kalendaru. Strateške dijelove su diskretno prekrili, a kalendar neodoljivo podsjeća na slavne Pirellijeve uratke s golišavim ljepoticama.