fbpx

Županijskim činovnicima plaća „kasnila” tri-četiri dana pa su – digli uzbunu!?

Zaposlenicima nekih županijskih ustanova i agencija nije isplaćena plaća, a ne znamo zašto! Tako je zvučalo alarmantno upozorenje anonimnog činovnika iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije nakon što je plaća „zakasnila” svega četiri dana!? – piše Zadarski.hr

-Točno je da plaće nisu isplaćene, ali ne bih rekao da je riječ o kašnjenju jer zakonska je obveza da plaće budu isplaćene do 15. u mjesecu. Dosada je bilo uobičajeno da zaposleni plaću dobiju 8. u mjesecu, pa su se vjerojatno zbog toga uznemirili, kaže ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Vlado Kovačević dodajući da ni on ne zna zbog čega plaće još nisu isplaćene.

-Svu dokumentaciju z isplatu smo uredno predali, ovo je prvi put da plaće kasne. Ta sredstva ne opterećuju Zadarsku županiju jer Agencija, koja je u poslovnom plusu od 700.000 kuna, plaće za 12 zaposlenika pokriva sredstvima iz EU projekata. Kontaktirao sam resornog županijskog pročelnika i rečeno mi je da će isplata biti u srijedu, zaključuje Kovačević.
Resorni pročelnik Danijel Segarić podsjeća da je sve to „u zakonskom roku”.

-”Inovacija” i „Zadra” su dobili plaće u utorak i srijedu, kada bi trebala biti i isplata u Agenciji za ruralni razvoj. Četverodnevno odstupanje od uobičajenog datuma isplate je djelomično povezano s nedavnim spajanjem Ureda državne uprave sa Zadarskom županijom, ali sve će biti u redu, sve je to u zakonskom roku, kaže pročelnik Segarić.

Izvor: Zadarski.hr