fbpx

Beroš kaže da razmišljaju o zabrani internih migracija

Ministar zdravstva Vili Beroš je odgovarajući na pitanje o ograničavanju putovanja trajektima rekao da to s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju nije potrebno. “Razmišlja se o zabrani internih migracija”, rekao je ministar Beroš.

Nema ulazaka ni izlazaka iz zatvorenih područja

Policija, objasnili su nam u njezinom Ravnateljstvu, zabranu internih migracija definira kao “zabranu kretanja u i iz jasno određenih upravnih područja”.

“Može se zatvoriti županija, grad, općina i prekinuti sve dnevne migracije. To znači da nitko ne može izaći ili ući u to područje”, rekli su za portal Index u Ravnateljstvu policije.

Zabrana se ne bi odnosila na hitne službe i Crveni križ, pod posebnim uvjetima, kao ni na transport roba.

Hrana i druga roba će moći ulaziti

“Donese li se odluka o zabrani internih migracija, roba će i dalje dolaziti. Za to se ne trebate brinuti. Uspostavili smo konvoje u tranzitu, isto bez problema možemo napraviti i ako se zatvore određena područja unutar Hrvatske”, rekli su nam u policiji. To je posebno važno zbog opskrbe hranom i higijenskim potrepštinama.

Posebni koridori za promet

Nadalje, i unutar područja u kojima je proglašena zabrana internih migracija vrijedit će posebna pravila za promet.

“Odredit će se posebne trase kojima će biti dozvoljeno kretanje i samo po tim trasama će biti dozvoljen promet”, objasnili su u Ravnateljstvu policije. Od takvog prometa se, ponavljamo, izuzimaju hitne službe, koje će se moći kretati gdje god je to potrebno. Zabrana internih migracija ne znači i zabranu izlaska iz domova.