fbpx

BIBINJE HDZ-ovi vijećnici pridružili se oporbi protiv prenamjene poslovne zone u solarno polje

Oporba i dio vijećnika vladajućeg HDZ-a-a srušili su odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana. Priopćenje kojeg je u ime oporbenih vijećnika općine Bibinje, poslao Marin Sikirić, prenosimo u cijelosti.


Priopćenje za medije

Oporba i dio vijećnika vladajućeg HDZ-a srušili odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana!

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj 06. 3. 2020 na dnevnom redu našla se točka o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Bibinje.
Radilo se između ostalog i o odluci o osnivanju Poslovne zone Gromica.

Naime, na predjelu između Bibinja i Zračne luke Zadar investitor je planirao projekt postavljanja solarnih ploča za proizvodnju električne energije.
Planirani zahvat obuhvaća područje od oko 120ha zemljišta kojim upravljaju Hrvatske šume.

Članovi vijeća ni nakon nekoliko sati trajanja sjednice nisu dobili dovoljno informacija zbog kojih bi to sadašnje šumsko područje prenamjeni li u poslovno proizvodno.

Poučeni dosadašnjim iskustvom kada se radi o prenamjeni prostora kao oporba zahtjevali smo transparentnost, te smo Predsjedniku Općinskog vijeća predložili odgađanje glasovanja o ovoj točki kao i razdvajanje točaka u ovoj Odluci.

Kao razlog naveli smo slučaj “Rogač” kada je 2015. godine Općinsko vijeće i Načelnik donijeli odluku o projektu sadnje na predjelu Sasavac iznad Bibinja.
Svi znamo kako je to izgledalo i još nije završilo jer Općina Bibinje i dan danas plaća odvjetnike koji tobože pokušavaju zaustaviti projekt.

Upravo zbog takvih scenarija bili smo protiv prenamjene prostora dok sve informacije ne budu dostupne i provjerljive.

Predsjednik vijeća. Gosp Ivan Šimunić nije udovoljio našem zahtjevu te je točku dao na glasovanje.

Oporba i dio vladajuće većine bili su protiv, te Odluka o prenamjeni prostora ne dobiva suglasnost vijeća.

Želimo zahvaliti članovima vijeća iz redova HDZ-a koji su ovog puta glasali po vlastitoj savjesti i uočili moguće greške na štetu javnog interesa.

Općinsko vijeće Općine Bibinje
NEZAVISNA LISTA “BIBINJE ISPRID SVIH”
Vice Fuzul
Marin Sikirić
Marija Ostrogonac
Eugen Sikirić
Marin Bralić