fbpx

Bivši pročelnik Ministarstva optužen za organizaciju prostitucije

Bivši pročelnik pulske ispostave Ministarstva poljoprivrede Albin Lampe (57) iz Vodnjana u ponedjeljak će na Općinskom sudu u Puli sjesti na optuženičku klupu zbog ukupno sedam kaznenih djela, od čega ih se četiri odnosi na prostituciju, odnosno podvođenje, te po jedno na spolno uznemiravanje, iznudu i nedozvoljeno držanje oružja, piše Glas Istre.

Na sud će Lampe će biti doveden iz pulskog pritvora u kojem se nalazi od uhićenja 11. listopada prošle godine, odnosno od otkrića da je od srpnja do 1. rujna podvodio 30-godišnju ženu iz Zagreba te uzimao 30 posto provizije od naplaćenih seksualnih usluga klijenata koje joj je on pronalazio u Puli, Medulinu, Fažani, Rovinju. Istražni zatvor bio mu je određen i produljivan zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a posebice na žrtvu.

Prema optužnici, Lampe je, zloupotrebljavajući njezin težak položaj, 30-godišnjakinju u srpnju odveo u jedne toplice, gdje mu je ona, za 3.000 kuna tijekom četiri dana boravka, pružala seksualne usluge. Potom je ženi ponudio da na području Istre pruža seksualne usluge i drugim osobama uz novčanu naknadu, a ona je, pritisnuta teškom obiteljskom i financijskom situacijom, na to i pristala. Tako joj je Lampe tijekom kolovoza organizirao susrete s klijentima na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja te im je ona pružala seksualne usluge, navodi Glas Istre.

Tridesetogodišnjakinja je pritom Lampeu, na njegovo traženje, morala besplatno pružati seksualne usluge i dozvoljavati mu da bude prisutan spolnom činu između nje i drugih osoba. Tijekom kolovoza pa do 1. rujna, iskorištavajući i dalje njezin težak položaj, naveo je ženu da mu od naplaćenih seksualnih usluga daje 30 posto zarade. I to nakon što je odbila s njim imati seksualne odnose.

Optužnica tereti 57-godišnjaka i da je 1. rujna prošle godine sms porukama sa svog mobitela tražio od 30-godišnjakinje 5.000 kuna ucjenjujući je objavom fotografija i snimki njezinih spolnih odnosa s klijentima na internetu, a koje je snimio bez njezina znanja, piše Glas Istre. Ucijenjena žena nije mu predala novac već se ohrabrila i slučaj prijavila policiji te otputovala u Zagreb. No ni tada Lampe ne prestaje. Iako je Lampeu dala do znanja da ne želi s njim komunicirati on joj je, u cilju da je uplaši i ponizi, između 1. i 6. rujna prošle godine slao poruke nazivajući je raznim pogrdnim imenima zbog čega ga odvjetništvo tereti za spolno uznemiravanje. Premda mu je jasno dala do znanja da se ne želi baviti prostitucijom, Lampe joj je od 11. do 24. rujna slao poruke kojima ju je nagovarao na prostituciju, navodeći da će za pružanje seksualnih usluga na jahtama biti plaćena između 1.500 i 4.000 eura, a za pružanje usluga u apartmanima po 2.000 eura.