fbpx

Brkić, Kovač i HUP-ovac Jakelić razriješeni dužnosti u saboru

Na prijedlog HDZ-a Hrvatski sabor razriješio je Milijana Brkića dužnosti potpredsjednika sabora, a na to je mjesto imenovao Antu Sanadera koji je tu dužnost već obnašao 2016., dok je Miru Kovača razriješio dužnosti predsjednika Odbora za vanjsku politiku i imenovao Marijanu Balić.

To je prijedlog Kluba HDZ-a, rekao je zastupnicima predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Sabor je Brkića razriješio, a Sanadera izabrao bez rasprave, glasovima većine zastupnika.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak su, dan nakon unutarstranačkih izbora na kojima je sa svojim timom “Odvažno za Hrvatsku” pobijedio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predložili da se Kovač, koji je vodio “Opciju za promjene”, smijeni s dužnosti predsjednika Odbora te da Brkića, koji je bio u timu s Kovačem, zamijeni Sanader.

Umjesto Sanadera, za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran je HDZ-ovac Miro Totgergel.

Razriješen Bernard Jakelić

Zbog odlaska dijela oporbenih zastupnika na nove dužnosti sabor je izmijenio sastav nekolicine odbora čiji su članovi bili.

Bernarda Jakelića razriješio je dužnosti vanjskog člana Odbora za rad gdje je bio predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca u kojoj više ne radi, nakon što su ga zaposlenice optužile za seksualno uznemiravanje.

Izglasavanje kadrovskih promjena zasmetalo je Ivanu Pernaru (SIP) koji je vladajuće prozvao da se u “neviđenoj krizi” zbog koronavirusa bave kadrovskom križaljkom o kojoj ne ovisi sudbina građana.

Besmisleno je baviti se time dok tisuće ljudi svakodnevno ostaju bez posla, poručio im je i prozvao ih da su lišeni osjećaja za stvarnost.

Sabor nastavlja raditi u petak, a o daljnjem radu dogovorit će se danas na sjednici svog Predsjedništva.

Izvor: Hina