fbpx

HSLS Zadar obilježava Dan žena s porukom “Ne daj da te gaze!”

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika Dana žena, zadarski ogranak HSLS-a će i ove godine na prigodan način podjelom cvijeća-maćuhica, na Branimirovoj obali u nedjelju 8. ožujka podsjetiti na taj dan koji nikako ne smije pasti u zaborav.

 Gospođa Milica Josić, v.d. predsjednica Ženske organizacije liberalki pri zadarskom ogranku će sa članovima i simpatizerima stranke podijeliti cvijeće, te je tom prigodom objasnila zbog čega se i osmu godinu na ovaj prigodan način obilježava praznik žena pod sloganom “Ne daj da te gaze!”

-Svjesni činjenice kako sve lijepe tradicije padaju u zaborav u ovom brzom vremenu razvoja tehnologije, kada se sve manje ima vremena za bližnje, ovom gestom kao stranka koja propagira i slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, apeliramo na svijest prema ženama koje su sve manje zastupljene u društveno-politčkom životu. Također nastojimo skrenuti pažnju na težak položaj žena na tržištu rada koje su kao takve suočene sa najtežim oblikom životnih izazova – s gubitkom radnih mjesta koji najviše pogađa žene iznad 40 godina.

Žene iako diskriminirane kroz povijest pa i kroz današnjicu ne bi trebale tolerirati te trendove, jer su žene ravnopravne i ne manje vrijedne. Vođeni tom idejom HSLS u Gradskom odboru ima zastupljenost žena od čak 60%, zaključila je Josić.

U dobroj atmosferi prihvaćene inicijative, Zadranke i Zadrani su dosad podržali ovu već tradicionalnu akciju u velikom broju što je dodatno dalo vjetar u leđa zadarskom HSLS-u.

U prigodnom dijeljenju maćuhica sudjelovati će dr.Ivica Žuvela, predsjednik nacionalnog Odbora za zdravstvo HSLS-a I predsjednik G.O. Zadar te Marko Klanac, predsjednik Županijskog odbora HSLS-a zadarske županije.

Foto: Antenazadar.hr