fbpx

HVALA VAM! Jučer nije bilo kršenja samoizolacije, neka tako i ostane

Glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin izvijestila je kako nitko od više od 800 osoba koji su bili u kontaktu sa zaraženima ili su došli iz područja zaraze nije prijavljen zbog kršenja samoizolacije.

Trenutačno je u Zadarskoj županiji pod nadzorom 837 osoba koji su ili bili u kontaktu sa zaraženima ili su i sami zaraženi. To će se utvrditi s vremenom, odnosno po isteku samoizolacije koja traje 14 dana.

U tom razdoblju koliko traje očekivano vrijeme inkubacije virusa i izbijanja prvih znakova bolesti će se pokazati jesu li se zarazili ili ne. U međuvremenu je za 220 ljudi istekla samoizolacija i oni nemaju nikakve simptome koji ukazuju da su oboljeli od virusa COVID19.

S rastom broja zaraženih raste i broj žitelja Zadarske županije koji bi se mogli zaraziti. Takvih novih slučejava koji se moraju povući u samoizolaciju na 14 dana, je 237 i rast je veći od uobičajenoga broja do sada. Oni će se također morati odijeliti od svojih ukućana i povući u osamu i čekati da im organizam da znakove jesu li “skupili” virus.

Imena i mjesto stanovanja svih ovih osoba ima i policija. Obilazi ih kako bi utvrdila ponašaju li se odgovorno i savjesno ili ih nije briga za to što su mogući nosioci i prenosnici zaraze. Jučer su svi poštivali pravila samoizolacije.