fbpx

Jedan novozaraženi na području Zadarske županije, ukupno 28

Od petka imamo 7 novozaraženih odnosno ukupno 28 na području Zadarske županije, jučer uzeto 25 uzoraka i poslano na analizu, naveo je načelnik župnaijskog Stožeta Šime Vicković na jutrošnjoj konferenciji.

Dodao je kako je kompletna Specijalna bolnica u Biogradu jučer dezinficirana. Nacionalni stožer poslao je zaštitnu opremu u Zadar, dodao je: 34 tisuće kirurških maskica, drugih maskica 7 200, 1150 kirurških ogrtača, zaštitnih naočala 420 komada. Molimo stožer da nam i u naredne dane dostavlja opremu, a i mi sami preko županijskih ustanovama naručujemo opremu, kazao je Vicković.

Jučer smo izvijestili da je bilo 6 novooboljelih, a naknadno smo doznali da je još jedan novozaraženi, pojasnio je dr Željko Čulina, ravnatelj zadarske Opće bolnice. Jučer je uzeto 25 uzoraka i poslano na analizu. 878 ljudi je u samoizolaciji . Do sada je 28 pozitivnih, od toga 17 na COVID-odjelu u bolnici u Zadru, a 1 pacijentica je u dosta teškom stanju na JIL-u COVID-a, na odjelu COVID-a još je dvoje pacijenata u teškom stanju, izvijestio je dr Željko Čulina dodavši kako se razmatraju mjere daljnjeg liječenja za te slučajeve.

U zadarskoj bolnici trenutno je 26 liječnika u samoizolaciji istaknuo je ravnatelj Čulina, 31 medicinska sestra i 4 nezdravstvena djelatnika.