fbpx

KORONAVIRUS Jadrolinija upravo prekinula promet s Italijom

Jadrolinija zbog epidemije koronavirusa u Italiji privremeno prekida međunarodnu liniju Split – Ancona s Italijom, priopćeno je u srijedu iz tog putničkog brodara.

“U koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske, Uprava Jadrolinije danas je donijela odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split – Ancona, s obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji, zbog epidemije koronavirusa. Obustava linije predviđa se do daljnjega, odnosno do poboljšanja situacije.”

Iz Jadrolinije još navode da za linije u lokalnoj plovidbi nema izmjena te da su, prema uputama Kriznog stožera, svim brodovima proslijeđene detaljne upute za sprječavanje širenja zaraze.

Trajekt Marko Polo, koji plovi na liniji Ancona-Split uplovio je jutros u 6.40 sati u splitsku gradsku luku, a policija i sanitarna inspekcija obavila je razgovare s 93 putnika kako bi utvrdili osnovne podatke o njima, Najavljeno je da će svi Talijani koji budu željeli izaći s broda biti odvedeni u karantenu, dok će naši državljani ići u samoizolaciju.

Izuzetak su oni koji već imaju razvijene simptome pa će biti upućeni u bolnicu, odnosno izdvojeni dio Infektološke klinike KBC-a Split. Talijanski državljani koji ne budu prihvatili odlazak u karantenu neće moći izići s broda, već će biti vraćeni u Italiju.