fbpx

KORONAVIRUS Njemačka zatvara granice s Austrijom, Švicarskom i Francuskom

Kancelarka Njemačke Angela Merker potvrdila je kako će država od sutra u osam ujutro zatvoriti granice s Francuskom, Austrijom i Švicarskom.

Pandemija koronavirusa paralizira sve više europskih zemalja. Nakon što je i WHO objavio da je Europa postala žarište pandemije, Francuska, Španjolska i Italija uvele su nove, strože mjere, kako bi suzbile širenje virusa.

Italija je najprije imala crvenu zonu na sjeveru zemlje, potom je proširila karantenu na cijelu zemlju, a već dan kasnije zatvorila gotovo sve osim neophodnih dućana, ljekarni i benzinskih postaja.

Njen primjer jučer su slijedile još dvije EU države, Francuska i Španjolska. Francuski premijer Philippe je rekao kako Francuzi nemaju discipline te kako se stoga zatvara sve osim dućana i ljekarni. Ipak, danas će se održati izbori.

Koji sat nakon toga, španjolski premijer je objavio zaključke sa sedmosatne sjednice vlade. Španjolska je ograničila kretanje građanima koji sada smiju na posao i doma, u dućan po namirnice i u ljekarnu. Izbori su u toj zemlji odgođeni.

Ukupno je virusom od početka njegova širenja zaraženo više od 162.501 ljudi. Novih slučajeva, zabilježenih u posljednja 24 sata je 5929.

Prema najnovijim podacima o oboljelima od koronavirusa, od posljedica virusa je preminulo više od 6000 ljudi.

Od virusa se do sada oporavilo 75.968 ljudi. Trenutno od njega boluje 80.465 ljudi.

U kritičnom stanju je 5.662 ljudi