fbpx

Ministrica komentirala Bandićevu izjavu da djeca mogu prati ruke pepelom: “Izjava je krajnje neprihvatljiva – sigurnost učenika je imperativ!”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom otvorenja nadograđene Prirodoslovne škole Vladimira Preloga komentirao je informacije koje su otkrivene kada je u Hrvatskoj buknula zaraza koronavirusom – da u školama nema sapuna i tople vode.

“Sapuna ima. Ne samo da ga ima nego ga u Prelogu i proizvode”, kazao je Bandić na pitanje ima li u zagrebačkim školama osnovnih potrepština.

Na pitanje RTL-a je li Grad Zagreb odgovoran što u školama nema određenih potrepština, Bandić je savjetovao učenicima da peru ruke lugom, odnosno pepelom.

“Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom”, kazao je Bandić te optužio novinare da “od ničega rade priču”. Smatra i kako je psihoza oko koronavirusa samo priča “da netko proda lijekove”.

Javila se Divjak

Javila se Blaženka Divjak koja je odgovorila Bandiću.

“Održavanje osobne higijene važna je preventivna mjera u borbi protiv virusnih bolesti, a sada konkretno koronavirusa. Osnivač škole zadužen je za osiguravanje materijalnih sredstava škola i gradonačelnik Zagreba, kao i svi osnivači, dobivaju za to financijska sredstva i iz Državnoga proračuna tako da nema isprike za neodgovornost i zanemarivanje obveza.

Izjava gradonačelnika Zagreba, u kontekstu ozbiljnosti situacije s koronavirusom, krajnje je neprihvatljiva – sigurnost učenika je imperativ!

Postoje vrlo pozitivni primjeri odgovornih osnivača koji se brinu o školama tako da očekujem preuzimanje odgovornosti svih čiji je zadatak briga o školama – od ravnatelja i osnivača škola do samog Ministarstva znanosti i obrazovanja”, kazala je Divjak.


VEZANI ČLANCI

Bandić učenicima koji nemaju sapuna: “Perite ruke pepelom”