fbpx

NAMJESTILA NAGRADNU IGRU Bivša šefica biogradskog radija završila u pritvoru

Bivša direktorica tvrtke Croata iz Biograda i lokalnog Radija BnM, 34-godišnja Nikolina Kovačević je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja završila u pritvoru zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, objavila je danas PU zadarska.

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja koje su proveli Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70 tisuća kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.

Nadalje, sumnjiči ju se da je od srpnja 2018. do listopada 2019. protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna.

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove te je tako sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kuna.

Ujedno se sumnja kako je ista na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, s ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna.

Utvrđeno je kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.

Podsjetimo, lokalni Radio BnM, osnovan u srpnju 1992., na inzistiranje direktorice Nikoline Kovačević 2019. je proslavio 30. rođendan.

Tim je povodom Kovačević namjestila nagradnu igru u kojoj je dijelila automobil i skuter. Tako je auto dala majci svog dečka, a skuter majci pročelnice iz gradske uprave.