fbpx

Plenković je prihvatio Kovačev poziv na sučeljavanje

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prihvatio je sučeljavanje na koje ga je prvi dan kampanje u unutarstranačkim izborima pozvao protukandidat Miro Kovač, piše Jutarnji list.

“Vrijeme je za sučeljavanje o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a. Pozivam svoga kolegu protukandidata da bude odvažan. Neka predloži vrijeme i mjesto. Ako neće on, ja ću”, napisao je Kovač na Facebooku, a iz Plenkovićevog stožera potvrdili su da poziv na sučeljavanje prihvaćaju.

Debata je bilo i bit će

Iz Stožera su pritom podsjetili kako je Andrej Plenković i u prijašnjim kampanjama sudjelovao u debatama.

“Plenković je bio u debatama u dvije kampanje za europske izbore 2013. i 2014., među ostalim i s Nevenom Mimicom kao nositeljem liste, te za parlamentarne izbore 2016. sa Zoranom Milanovićem u dvije debate, i tako će biti i na ovim izborima”, poručili su. Iz Stožera također navode kako će se o mjestu i vremenu održavanja debate još dogovoriti te potom izvijestiti javnost.

Planković od Kovača traži ispriku 

Plenković je jučer i osobno progovorio o sučeljavanju s Kovačem. Učinio je to prilikom svog gostovanja u Puli, no prvo je od njega zatražio ispriku članovima stranke jer tvrdi da ih je Kovač uvrijedio.

“Ne znam je li se Miro Kovač ispričao članovima i članicama HDZ-a jer ih je podcijenio, ponizio i uvrijedio kazavši da se boje i da bi eventualno bili u strahu zbog gubljenja posla ili nečega sličnoga. To je katastrofalna izjava bilo koga, a pogotovo nekoga tko želi biti na čelu HDZ-a kao najjače stranke u Hrvatskoj i stranke koja ima odgovornost voditi Vladu.

Sučeljavanja će biti. O tome gdje će biti i kada će biti, dogovorit ćemo se i razgovarati s raznim predstavnicima medija te će stožeri o tome donositi odluku. Ali bilo bi dobro da se prvo ispriča. To mu ja prijateljski savjetujem”, kazao je Plenković.