fbpx

PLENKOVIĆ: “U mom timu su domoljubi”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s timom “Odvažno za Hrvatsku” bio je danas u Međimurju, a na predstavljanju tima u Čakovcu je istaknuo da “kao što se financije odgovorno vode na razini države, tako se vode i u stranci – nema duga, nema minusa i svi računi su plaćeni”.

U Čakovec je tim “Odvažno za Hrvatsku” došao nakon druženja s članovima u Murskom Središću i Prelogu.

Plenković je u čakovečkim stranačkim prostorijama istaknuo “značaj Međimurja u HDZ-u” jer su iz najsjevernijeg kraja Hrvatske saborski zastupnik Dražen Srpak, europarlamentarka Sunčana Glavak i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Plenković: U mom timu su domoljubi

O svom timu je rekao da su to domoljubi koji su se “svime što su učinili i više nego dokazali”. Članovima stranke je ponovio da su predstojeći unutarstranački izbori veliki demokratski iskorak jer se šest ključnih pozicija bira izravno, čime je osnažen svaki član i članica.

“Dobro je da imamo više kandidata jer to pokazuje da se nitko u stranci ne boji izraziti svoje mišljenje, što je nova kvaliteta za HDZ”, istaknuo je i dodao kako njegov tim ne misli isto, ali ima važnu zajedničku crtu – dijele smjer kojim trebaju ići i HDZ i Hrvatska.

Podsjetio je kako je 2016. obećao političku sigurnost, što znači 76 ruku u saboru jer bez parlamentarne većine ne bi bilo projekata pa tako ni onih za Međimurje, ne bi bilo sjednice vlade u Čakovcu i 3,3 milijarde kuna za međimurske projekte. Istaknuo je kako bez stabilnosti ne bilo ni inicijative za sufinanciranje deficitarnih obrtničkih zanimanja i ulaganja u vodno gospodarstvo, ni u cestovnu infrastrukturu u Međimurju.

Opet se hvalio svojom vladom

Podsjetio je na gospodarske uspjehe vlade, među kojima na gospodarski rast, porezno rasterećenje poduzetnika i građana, veću zaposlenost i “nikad manju nezaposlenost”, veće mirovine i drugo. Istaknuo je kako “nema resora u kojem nije bilo pozitivnog predznaka”.

Smatra da je dobar posao napravljen i bavljenjem krizama, poput one Agrokora i brodogradilišta, kao i potencijalnim današnjim krizama “poput migracijske i koronavirusa kojima se upravlja stručno, politički pažljivo i komunikacijski precizno”.

Tomo Medved zahvalio se doprinosu Međimurja u Domovinskom ratu, a Branko Bačić rekao je kako je današnji HDZ s Andrejom Plenkovićem na čelu upravo tamo gdje ga je smjestio Franjo Tuđman, na desnom centru.

Oleg Butković podsjetio je na brojne infrastrukturne projekte u Međimurju koji se rade ili su u pripremi, poput čakovečke obilaznice, obilaznice Murskog Središća ili Nedelišća.

Ivo Anušić je navodeći dio svojeg životopisa, pogotovo braniteljski put, rekao kako ovom timu nitko ne može spočitavati nedostatak domoljublja.

Izvor: Hina