fbpx

RAVNATELJ ČULINA: Dobro smo opskrbljeni respiratorima

Na pitanje kakva je situacija s respiratorima u Zadru, ravnatelj Opće bolnice, dr. Željko Čulina odgovorio je da zadarska Opća bolnica ima 14 respiratora, 12 ih je u JIL-u, a izdvojili su i novi prostor s još dva respiratora.

Iščekujemo rješenje natječaja kroz sljedeći tjedan da stignu još tri – tako da smo mi što se tiče respiratora zasad dobro opskrbljeni, kazao je dr. Čulina.

Što je s liječnicima i djelatnicim bolnice koji su boravili izvan zemlje a izjavili su da nisu dužni boraviti u samoizolaciji – bilo je jedno od novinarskih pitanja. Njih smo isto kontrolirali, postupali smo kao i prema svim drugim djelatnicima koji su prešli granicu, normalno da su se morali javiti. Prije 14 dana trebalo se javiti samo sanitarnoj inspekciji. Od tih djelatnika nije nitko u samoizolaciji jer nije bilo potrebno. Samo je jedna liječnica sada u samoizolaciji.

Na novinarsko pitanje – jesu li naknadno zatražili od nekoga da ode u samoizolaciju jer su se neki liječnici šetali po Europi i tvrdili da ne trebaju u samoizolaciju, Čulina je kazao : Tražio sam dokumente i kad sam dobio papire da ne trebaju u samoizolaciju onda to ide dalje na savjest pojedine osobe.