fbpx

Rekorder akcije Vikend zaustavljen u Kakmi sa 2,52 promila

Vozač- rekorder je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Sutradan je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda , navodi se u jutrošnjem policijskom izvješću:

U subotu, 07.ožujka u 23.53 sati u Kakmi, prilikom kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Benkovac su zaustavili 38-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Ford (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,52 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 08. ožujka 2020. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Proteklog vikenda ( 06.- 08. ožujka 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 568 vozila i vozača, a poduzeli su 214 represivnih mjera.

– alkotestirano je 232 vozača, od kojih je njih 29 bilo pod utjecajem alkohola

– 59 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

– 12 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje

– 9 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa

– 2 vozač bez položenog vozačkog ispita

– 5 vozača zbog isteka vozačke dozvole

– 3 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane

– 2 vozača zbog nepropisnog pretjecanja

– 2 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog znaka (prolazak za vrijeme crvenog svijetla)

– 7 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole

– 50 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 36 vozača i 2 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede.