fbpx

Stožer uputio smjernice i preporuke vezane za korona virus

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je smjernice i preporuke vezane za razvoj situacije oko koronavirusa COVID-19 svim stožerima Civilne zaštite na razini gradova i općina.

U smjernicama stoji da sukladno točki VI. Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, koju je donio Stožera civilne zaštite RH, trebaju osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz navedene Odluke kroz aktivaciju operativnih snaga sustava na njihovom području. One koji se ne pridržavaju odredba navedene Odluke trebaju prijaviti u Stožer civilne zaštite Zadarske županije na daljnje postupanje.

Također trebaju osigurati prednost kod ulaska u prodavaonice djelatnicima Crvenog križa i članovima operativnih snaga sa njihovog područja, a koji će biti u odjeveni u svoje prepoznatljive uniforme (ako ih posjeduju). Na ovaj način ubrzat će se dostava namirnica starijim i bolesnim osobama kojima je zbog visine potencijalnog rizika preporučeno ostajanje u domovima.

Još jednom skrećemo pozornost strogog pridržavanja svih preporuka.

Za sve informacije možete se obratiti na mail: stozercz@zadarska-zupanija.hr I na tel: 023 350 318.