fbpx

Tunolovci donirali 34 tisuće dolara Općoj bolnici Zadar

U sve težim okolnostima uzrokovanim širenjem bolesti COVID-19 javljaju se sa svih strana svijeta dobri ljudi koji svojim donacijama žele pomoći opremanje hrvatskih bolnica respiratorima i drugom potrebnom medicinskom opremom, kažu iz zadarske Opće bolnice.

“Među njima je i nekoliko zapovjednika velikih tunolovaca tvrtke Caroline Fisheries Corporation Inc. koji su Općoj bolnici Zadar donirali 34 tisuće dolara (240.000,00 kuna) što je dovoljno za nabavu jednoga respiratora. Kapetani N. F., S. M., S. K. i D. B. (podaci poznati u OB Zadar), trenutačno zarobljeni na svojim brodovima s kojih se ne mogu iskrcati i vratiti svojim obiteljima, odlučili su odvojiti svoj teško zarađen novac kako bi pomogli oboljelim sunarodnjacima i svojoj domovini.

Njihov je plemenit čin svjedočanstvo o dobroti i solidarnosti koja u ovim teškim vremenima olakšava skrb o najranjivijima i najpotrebnijima i umnogome pomaže liječnicima i drugom medicinskom osoblju”, kaže ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr, Željko Čulina.