fbpx

U Sukošanu betoniraju more, načelnik obećava šetnicu svakom investitoru

U Sukošanu je u tijeku betonizacija obale – nastavlja se izlijevanje betona gotovo u samo more, a općina poručuje da je sve u skladu s prostornim planom, piše morski.hr.

“Očekujemo odgovore od nadležnih za još jednu devastaciju na pomorskom dobru, kao i odgovore osoba koje su izdale građevinske dozvole za ovu apartmanizaciju”, rekla je općinska vijećnica iz Sukošana Petra Žitko.

Dodaje kako se iz katastarskog izvatka može vidjeti da je zahvat napravljen na pomorskom dobru te je isti prijavljen hidrograđevinskom inspektoru Sjaušu i građevinskoj inspekciji.

Kaže da u ovom slučaju nema ni “o” od općeg dobra, nego se samo podilazi vlasniku iznad izgrađenih građevina.

“Radi se o Makro d.o.o., građevinskoj mafiji koja već nekoliko godina uzurpira sukošansku obalu, zasigurno ih štiti i odobrava sam načelnik i njegovi bliski suradnici.”

Načelnik je obećao šetnicu ispred parcele svakom investitoru uz more

Načelnik Općine Sukošan Ante Martinac najprije nam je rekao da se ne radi o pomorskom dobru, a onda i da će ispred građevina investitora koji betoniraju more svakako izgraditi šetnicu kad se naprave projekti.

Gradi se obalna šetnica u dužini od 45 metara, a zanimljivo je da je točno toliko duljina dvije sporne parcele. Iz tvrtke koja gradi sporne objekte kažu da imaju sve dozvole za gradnju, a da potporni zid za obalnu šetnicu nije njihova briga.

Zaključnu riječ svakako će dati inspekcije koje su izišle na teren. Bila je Lučka kapetanija, a sljedećeg tjedna stižu policija i građevinska inspekcija.

“Još jednom apeliramo na institucije da je zakonom jasno definirano da novonastale građevine moraju biti udaljene 7 metara od obalne crte, a ovo je daleko od toga”, zaključila je Žitko za morski.hr.