fbpx

U Zadarskoj županiji se zatvaraju kafići, frizeri, kina, knjižnice…

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Zadarske županije donesena je Odluka o nekoliko mjera za sprječavanje širenja novog koronavirusa.

Stožer je donio Odluku o ograničenju rada trgovačkih centara i manjih trgovina prehranom do 18 sati, prekidu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane te rad Pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti, uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari..).

Također, nalaže se privremena obustava rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica, privremena obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, plesnih škola, dječjih i drugih radionica, te privremene obustave rada noćnih i disko klubova.

Odluka će biti na snazi do opoziva, stoji u priopćenju Stožera.

Na području Zadarske županije još nema oboljelih. Za sada je pod nadzorom 68 osoba, dok ih je u samoizolaciji 200-tinjak.

Tijekom današnjeg dana u Opću bolnicu Zadar zaprimljena je jedna osoba s mogućim simptomima koronavirusa te je zadržana u bolničkoj izolaciji. Uzorci su poslani u Kliniku za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” te se očekuju nalazi.