fbpx

Zadarski Stožer stroži od Nacionalnog stožera?

Najavljenu odluku o nizu drastičnih mjera koje na snagu stupaju sutra u Zadarskoj županiji, na upit novinara komentirali su u Nacionalnom stožeru. Ja vam mogu govoriti o preporukama Nacionalnog stožera,mi u ovome trenutku takve preporuke nismo davali – odgovorio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Unatoč povoljnoj situaciji u Zadarskoj županiji gdje za sada nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusa Županijski stožer odlučio se na niz drastičnih mjera koje na snagu stupaju od sutra. Tako se uz ograničenje rada trgovačkih centara i i manjih trgovina do 18 sati, zahtjeva obustava rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane te rad Pučke kuhinje, ali i obustava rada svih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, primjerice frizera i kozmetičara. Traži se i obustava rada noćnih kubova.

Slušamo – objašnjenje odluke od Šime Vickovića, načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije: Sve je u svrhu zaštite našeg stanovništva, jer smo mi u ovome trenutku prema riječima epidemiologa na početku samo da i kod nas dođe koronavirus, onda kada kad stigne gotovo je, mi pokušavamo djelovati unaprijed…vidjeti će te, kroz par dana takvu će odluku donijeti i svi drugi gradovi i županije…

A kako se moglo čuti na upravo održanoj konferenciji Nacionalnog stožera te mjere zadarskog Stožera nisu u skladu s njihovim preporukama. Uz novinarske upite slušamo odgovore i to od ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenika načelnika Nacionalnog Stožera Damira Truta.

Ja vam mogu govoriti o preporukama Nacionalnog stožera , mi u ovome trenutku takve preporuke nismo davali – odgovorio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ipak treba Nacionalni stožer odobriti sve ono što predloži grad i županija? upitala je novinarka..

Stožer daje preporuku, a ako preporuka, to jest odluka lokalnih stožera nije u skladu s preporukama Nacionalnog stožera mi to ne odobravamo – odgovorio je zamjenik načelnika Nacionalnog Stožera Damir Trut.

Izvor: HRT