fbpx

Zbog koronavirusa odgođena tri sportska događaja u Zadarskoj županiji

Zbog povećanog rizika od prijenosa koronavirusa odgađaju se tri sportske manifestacije na području Zadarske županije – utrke Škraping 2020 i Dugi otok trail 2020 te Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo za osnovne škole.

Međunarodna treking utrka Škraping trebala se održati ove subote, 7. ožujka, u organizaciji općine Tkon na otoku Pašmanu. Tjedan dana kasnije, 14. ožujka, na rasporedu je trebala biti još jedna sportska utrka, Dugi otok trail, no i ona je otkazana.

Na koncu, otkazano je i Svjetsko školsko prvenstvo za osnovne škole u košarci u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, na rasporedu od 15. do 22. ožujka u Zadru.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije

“Prema trenutno dostupnim epidemiološkim podacima, virus se uglavnom prenosi kapljičnim putem, odnosno bliskim socijalnim kontaktom. Stožer civilne zaštite Zadarske županije stoga osjeća obvezu da ovom mjerom prevencije smanji rizik unošenja i širenja bolesti na populaciju. S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni u velikom broju na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije (ukoliko bude i jedan obolio) značajno raste. Vjerujemo da će se situacija kroz neko vrijeme stabilizirati, te prateći povoljnu epidemiološku situaciju i upute, bit će dogovoreni novi termini za održavanje gore navedenih manifestacija”, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.