fbpx

BURNO GOSTOVANJE ŠKORE KOD BAGE: “Nećete sa mnom tako razgovarati, samo me prekidate”

Miroslav Škoro gostovao je kod Mislava Bage na Novoj TV. Govorio je o svom programu i izlasku na izbore. Još jednom je ponovio s kim neće koalirati.

“Ima ljudi s kojima nećemo, to su ti žetončići, gospodin Pupovac kao etnobiznismen, čovjek koji jednostavno i opet muti vodu, vidimo to sada”, rekao je i dodao kako ne dolaze u obzir ni Bandić, HNS, žetončići…

SDP? Restart?

“Mislim da SDP neće biti u priči kada su u pitanju… Mi smo zadnja brana da se SDP ne vrati na vlast u Hrvatskoj.”

Škoro se vidi kao premijer, a Plenkovića vidi kao šefa diplomacije

“A kad je HDZ u pitanju mislim da gospodin Andrej Plenković svojim izjavama i tim svojim pomalo bahatim nasilničkim ponašanjem koje manifestira u zadnje vrijeme, a i rezultatima, ne zavređuje više biti premijer u Hrvatskoj”, rekao je Škoro i dodao kako je spreman biti premijer. Dodao je kako bi Plenković mogao biti njegov ministar vanjskih poslova.

Kako ste doživjeli ove grafite protiv Srba koji su osvanuli posljednja dva dana?

“Skandalozno. Skandalozno, međutim još sam više zgrožen sa izjavama, posebice gospodina Pupovca, koji već zna tko je to napravio. Ako zna tko je to napravio, neka to kaže javno.”

Na koga puca?

“Pa vidite na koga puca, vidjeli ste valjda njegovu izjavu. Mislim da je to nisko, mislim da je to jadno.”

Vi ste se u tome našli?

“Ja sam u tome svemu prepoznao činjenicu da se još jednom zakuha hrvatsku javnost. I on je već rekao da smo mi fašisti, da smo mi sljedbenici fašističke ideologije, gospodin Pupovac tu sada patnju američkog naroda, vidjeli smo večeras što se događa u SAD-u, on to aplicira…”

Je li to govor mržnje?

“Dopustite. Ja ću vam reći što mislim, to ste me pitali.”

Ali ste završili na Americi.

“Kako? Zato što je gospodin Pupovac upotrijebio tu usporedbu i rekao je da je u Hrvatskoj slično stanje i da se Srbi u Hrvatskoj guše upravo onako kako se gušio onaj nesretni gospodin kojeg je policija u Americi lišila života. Mislim da to nije način, mislim da nije način da se u Hrvatskoj tako spočitava, pogotovo od gospodina Pupovca koji 20-30 godina živi od hrvatskih kuna, a pri tome ne zastupa one interese i vrijednosti koje bi trebao zastupati. Srbi oko Gospića nemaju struju i vodu, a on uspoređuje hrvatski narod kao narod koji je fašistoidan, on nas sad optužuje da smo mi ti koji guše. Za Boga miloga! Ako netko ima prava, ima ih on.”

Pitanje o sestri

Na pitanje o njegovoj sestri, koja je nositeljica liste u četvrtoj izbornoj jedinici, dosta se uzbudio.

“Ako ćemo o mojoj sestri, nisam je stavio na mjesto u HEP-u, nego na streljanu. Ona je kao profesorica i majka koja živi u Našicama oličenje te izborne jedinice”, rekao je.

Na pitanje hoće li mu ona pobjeći kod nekoga u izbornoj noći, rekao je:

“Tko? Moja sestra? Neće nitko pobjeći.”

Na pitanje je li pošteno da je nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici, iako ondje ne živi, rekao je:

“Ja idem u izbornu jedinu gdje ću napraviti najbolji rezultat.”

Nije li to varanje?

“Mogao sam biti u kojoj god hoću, naš izborni zakon je loš, ali sad je tako. Ja ću ga promijeniti.”

Škoro je potom pokušao nešto reći o državnom odvjetniku, no Bago mu je počeo postavljati novo pitanje.

“Nećete sa mnom tako razgovarati, stalno me prekidate. Žalit ću se upravi”, rekao je i nasmijao se.

Bago ga je pokušao upitati o postavljanju predsjednika uprava strateških kompanija, a Škoro mu je upao u pola pitanja rekavši:

“Koji dio riječi ‘odgovornost’ nije jasan, ne može neko upropastiti Đuru Đakovića i onda otići u drugu kompaniju. Kad netko nešto upropasti odgovara mišlju, riječju, imovinom i prosutom. Amen”, rekao je Škoro.

Na kraju je rekao Bagi:

“Ajmo ne razgovarati tako da prekidamo jedni druge i ajmo razgovarati s argumentima.”