fbpx

Dukić već godinu dana izbjegava odgovoriti na pitanja oko ilegalnih panoa- Sada su na njima HDZ-ovi plakati!

Gradonačelnik Dukić već godinu dana izbjegava odgovoriti na novinarske upite oko postavljanja ilegalnih panoa na gradska zemljišta mimo javnih natječaja te o prekršajnim nalozima koji su ispisani pa zatim zataškani. Gradonačelnik se samo glupasto smješka.

Naime još prošle godine primjetili smo kako su na raznim lokacijama u gradu Zadru u proteklih niknuli veliki oglasni panoi toilke veličine da je za njih potrebna čak građevinska dozvola! U to vrijeme pojedini zadarski portali pisali su čak o nizu prekršajnih naloga koje je komunalno Grada Zadra izdalo za ilegalno postavljene panoe, no sve je odjednom zataškano. Netko u komunalnom Grada Zadra očito nije bio obaviješten da se panoi postavljaju za HDZ-ovu partiju i njihovu predizbornu kampanju.

Za iste prekršajne naloge kontaktirali smo Grad Zadar i nadležne službe te smo upućeni na komunalno Zadarske županije (?!) gdje se komunalni pročelnik začudio nad postupanjem Grada Zadra te nas je informirao da je po tom pitanju nadležan samo Grad Zadar, a da njihovo upućivanje na Županiju neće ni komentirati.

Iako smo to i sami znali, kontaktirali smo Županiju iz čiste znatiželje te komentara pročelnika. Odgovor županijskog pročelnika proslijedili smo gradonačelniku Dukiću kao i njegovoj nadležnoj komunalnoj službi u gradu Zadru no nikada nismo dobili nikakav odgovor. Upit za komentar smo poslali ponovno, no do današnjeg dana nismo dobili odgovor.

Interesantno, upravno se dogodilo ono za što smo optužili gradonačelnika, a to je da se panoi postavljaju kao predizborni potez s obzirom da je vlasnik panoa HDZ-ovac, nekad poznat kao Sinovčićevo potrčkalo. Na svim navedenim panoima danas se nalaze upravo HDZ-ovi promidžbeni plakati sa kiselim Plenkovićeviim osmjehom. Uvjereni smo i u to da isti nisu plaćeni ili je cijena oglašavanja simbolična, prava naknada su upravo atraktivne pozicije panoa uz glavne prometnice za koje se može tražiti visoka cijena zakupa. Naime, to je u gradu Zadru običaj vladajućih već preko 20 godina. Panoi se poslavljaju i uklanjaju po želji, a koncesija se ili ne plaća ili je simbolična. Javnog natječaja, kao i obično, nije ni bilo.

Kao što smo već pisali, imovina države ili županije ili grada, njihov je osobni bankomat.