fbpx

HDZ će voditi portal za booking apartmana, provizija 5%

Među točkama HDZ-ovog izbornog programa je i turizam. Kao jedan od prioriteta u idućem mandatu, HDZ najavljuje i uspostavu web booking portala za privatni smještaj s provizijom do 5 posto. Time bi izravno konkurirali velikim globalnim igračima Bookingu i Airbnb-u. Dodaju kako će otvoriti 20.000 novih radnih mjesta u turizmu te potaknuti izgradnju do 7.000 novih hotelskih soba do kraja mandata.

Nije dugo trebalo čekati na prve reakcije iz poslovnog sektora

Tako je Hrvoje Bujas, čelnik Glasa Poduzetnika, na svom Facebook profilu napisao kako je ta najava HDZ-a u suradnji s HGK ‘napad na slobodno tržište i perfidni spin’.

“HDZ s ovim segmentom svog programa pokazuje da je protiv slobodnog tržišta, i to na onaj nagadljiviji način, direktnog uplitanja u isto s našim novcima, praktički velike većine tvrtki, a i samim tim projektom je direktna i u cijelosti nelojalna konkurencija i svim RH portalima i putničkim agencijama koji u svojim paketima/aranžmanima nude i privatni smještaj. Ali i svim drugim segmentima – hotelima, obiteljskim hotelima, kampovima itd. koji uz sve nevjerojatne velike namete, PDV itd.”, napisao je Bujas.

On smatra da je državni portal za online rezervaciju osuđen na propast.

“Ovo je najveći atak na slobodno tržište u RH, a budite sigurni da nikakvog efekta biti neće, potrošit će (podijelit će se) se deseci i deseci milijuna eura, pozaposliti hrpetina podobnih, a bez ikakvog rezultata, jer ga nikad država nije niti do sada imala”, mišljenja je Bujas.