fbpx

HDZ s fotografije osnivanja stranke izrezao Jožu Manolića

HDZ danas slavi 31. godišnjicu osnivanja stranke. Proslava je bila na Jarunu, gdje je stranka i osnovana 17. lipnja 1989.

Povodom ove obljetnice HDZ je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio fotografiju osnivanja na Jarunu. No kako je prvi uočio novinar Ivan Skorin, s fotografije su izrezali jednu prepoznatljivu osobu – Jožu Manolića.

Manolić je bio jedan od osnivača HDZ-a, ali je još 1994. godine izašao iz stranke.

U nedavnom je razgovoru za Novu TV predvidio da će nakon izbora na vlast doći SDP.

“Sve drugo je u rasulu. SDP je u prednosti jer je Zoran Milanović pobijedio, a on nije pobijedio kao pojedinac, nego kao SDP-ovac sa saveznicima”, kaže Joža.

I uoči predsjedničkih izbora uspješno je prognozirao da će Zoran Milanović odnijeti pobjedu pred Kolindom Grabar-Kitarović.

Plenković: Tuđman je zacrtao put razvoja RH kao slobodne zemlje

Predsjendik HDZ-a Andrej Plenković je na obilježavanju obljetnice osnutka naglasio da je prvi predsjednik RH i HDZ-a Franjo Tuđman svojim aktivnostima 1990-ih godina zacrtao put razvoja Hrvatske kao slobodne zemlje.

“Danas, 31 godinu kasnije, imamo zadaću i prigodu dalje unaprjeđivati naše društvo, osnaživati hrvatsku ekonomiju, jačati institucije koje su se pokazale otpornim, žilavim i agilnim u vremenu pandemije covida-19 te dodatno osnaživati hrvatski suverenizam, koristeći sve prednosti kvalitetnog i utjecajnog položaja kojeg imamo u međunarodnoj zajednici i u Europi”, rekao je Plenković.

Izaslanstvo stranke, predvođeno predsjednikom stranke Plenkovićem položilo je vijenac kod spomen-ploče prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana. Nakon svečane sjednice, u prostorijama NK Jarun odigrala se tradicionalna nogometna utakmica između momčadi HDZ-a i zvijezda.

Na obilježavanju je bio okupljen velik broj ljudi, a sudjelovali su, između ostalih, trenutni i bivši ministri, poput bivše ministrice za demografiju Nade Murganić i bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića te drugi istaknuti članovi HDZ-a poput Vladimira Šeksa, potpredsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera te glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića.