fbpx

Nacional o vezi Rimac, Kirina i bivšeg šefa karate saveza optuženog za pedofiliju

Današnji Nacional otkriva povezanost uhićene Josipe Rimac i Ivice Kirina s bivšim šefom Hrvatskog karate saveza koji čeka suđenje za pedofiliju.

Kako otkriva Nacional, Josipa Rimac pokušala je, na molbu stranačkih prijatelja, pomoći Stjepanu Čelanu, bivšem šefu karate saveza koji je optužen da je kroz dulje razdoblje napastovao najmanje šest djevojčica u dobi od 11 do 17 godina. On je završio u pritvoru i podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog karate saveza, a nakon izlaska pokušao je preko veza u HDZ-u utjecati na izbor novog vodstva karate saveza. Cijelo vrijeme tvrdi je da je nevin, no optužnica protiv njega je podignuta i čeka početak suđenja. U njegovom mobitelu nađene su i slike golih djevojčica, tvrdi list.

Kako mu je Rimac mogla pomoći?

Čelan je pokušao srušiti rješenje Hrvatskog karate saveza o izboru novog vodstva pa je, prema pisanju Nacionala, prvo tražio pomoć Milana Bandića, a kada mu to nije uspjelo, pokušao je preko HDZ-a.

Naime, Čelan je zatim podnio žalbu Ministarstvu uprave, u kojemu je državna tajnica bila Josipa Rimac, koju je o svemu obavijestio Ivica Kirin i tražio od nje da intervenira. Ona je, tvrdi Nacional, vršila pritisak na djelatnicu Ministarstva uprave da prihvati Čelanovu žalbu, zbog čega je djelatnica otišla na bolovanje. Rimac ipak nije uspjela pa je Ministarstvo odbacilo tu žalbu, a Čelan se obratio dalje Upravnom sudu. I postupak je u tijeku.

Čelan je do Kirina došao preko Josipa Škrablina, šefa virovitičkog karate saveza. Kirin je u razgovoru za Nacional rekao da nije pokušao utjecati na odluku, nego da je samo tražio da se sve ubrza zbog načina na koji je Čelan napustio savez, da sve prođe u tišini.