fbpx

NAKON HDZ-OVOG KORONA PARTYJA NA VIŠNJIKU Beroš branio Plenkovića: “Ovo je jedno veliko upozorenje svima nama”

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros se uputio za Zadar gdje se obratio javnosti jer su četvorica sudionika Adria Toura pozitivna na koronavirus.

“Molim da se malo razmaknete”, rekao je novinarima na početku.

“Moramo biti odgovorni nadalje. Činjenica je da je virus još uvijek oko nas. Održavajući adekvatnu distancu, fizički kontakt, higijenu, sprečavamo širenje virusa. To u ovom slučaju nije bilo. Jasno se zna kako se može organizirati aktivnost na otvorenom. Ovo je jedno veliko upozorenje svima nama”, poručio je.

“Definicija bliskog kontakta u slučaju Plenkovića nije ostvarena. On se odlučio testirati iz preventivnih razloga. Nije s nikim ostvario fizički kontakt, nije se rukovao, nije s nikim bio licem u lice na manje od dva metra i duže od 15 minuta. Poštivao je sve preporuke”, komentirao je Plenkovića.

“Ne možemo sjediti stolac do stolca. Ovo je upozorenje organizatorima”, rekao je Beroš zatim. Napomenimo kako je i Plenković sjedio “stolac do stolca”, no, prema Berošu, poštovao je sve upute.

“Tijekom današnjeg dana će Plenković dobiti nalaz, ali vjerujem da će on biti negativan”, dodao je.

47 osoba koji imaju veze s turnirom su u samoizolaciji

“Ključ je odgovorno ponašanje, ne zabrana putovanja”

“Mi smo se otvorili prema desetak zemalja u kojima je epidemiološka situacija slična ili bolja nego kod nas. Problem nisu putovanja, već ponašanje. Moramo se odgovorno ponašati, tada je šansa da se zarazimo svedena na najmanju moguću mjeru. Ključ je odgovorno ponašanje, ne zabrana putovanja. Oprez je majka mudrosti, opreza nikad dosta. Situacija nije takva da bi preporučili da djeca ne idu u školu”, rekao je Beroš.

Bolnica vraćena na covid-režim

“Svi djelatnici u bolnici moraju koristiti zaštitnu bolnicu, na ulazu se radi trijaža. Bolnica je spremna za koronu”, rekao je ravnatelj bolnice.

“Idem u Zadar! Koroni nažalost nije kraj, zato mjere opreza moraju biti ozbiljna obveza za sve. Odgovornost za sebe i druge, pogotovo najmlađe. Prioritet je – spriječiti, spriječiti…”, napisao je na svom Twitter profilu jutros Beroš.

Izvor: Index.hr