fbpx

DEBATA Bernardić dao Plenkoviću papire s aferama: “Pisano je na 55 stranica”

Sučeljavanje je organizirala Nova TV, a prenosi Dnevnik.hr. Bernardić je na sučeljavanje došao nešto prije 20 sati. Na ulazu je kazao kako nema toliko papira koliko HDZ ima afera.

Na pitanje, jeste ikoga prijavili zbog korupcije?

Plenković: Ne, to nije uloga premijera. Korupcija je jedan od najgorih fenomena. Nema nedodirljivih. Policija i DORH imaju odriješene ruke. To je nešto protiv svega se svi moramo boriti. Kad takvi slučajevi imaju veze s HDZ-om, meni je žao. To su pojedinci.

Bernardić: Ja sam stalno o tome govorio. Ovo je 55 stranica, sve afere vlade. Gospodin Kovač iz HDZ-a je rekao da je Plenković uveo političku korupciju. Afera Borg je najveća korupcijska afera u povijesti. Plenković ih je pozvao da vrate novac. Jesu ga vratili?

Bernardić: “Danas je najgori dan od suzbijanja epidemije. Vi ste rekli da ste je pobijedili. Korona se vratila. Sada otvarate granice kako bi vaši birači iz BiH došli na izbore. Što ste to učinili”

Kako biste riješili koronu u drugom valu da ste premijer?

Bernardić: “Drugi val se već događa. Danas je drugi najgori dan od početka epidemije. Sad nam se događa koronakriza u drugom obliku. Osigurat ćemo više testiranja, zaštiti domove umirovljenika. Pola svih umrlih su u njima i umirovljenicima ćemo osigurati zaštitni dodatak.”

Plenković: “Mi ćemo tražiti balans između zaštite zdravlja i ekonomskog interesa, turizma. Pročitao sam danas u Bernardićevom intervjuu da će poslati poruku da Hrvatska nije sigurna zemlja. Nadam se da će o tome još malo razmisliti ”

Bernardić je na to replicirao kako je HDZ otvorio granice prema BiH, dok drugi zatvaraju zbog čega HDZ ugrožava živote građana. “Zato da bi građani iz BiH došli glasati. Jedino mogu pozvati građane da izađu na izbore kako ljudi iz BiH ne bi odlučivali u njihovo ime”, kazao je Bernardić nakon čega je Plenković ponovno kazao kako njegove tvrdnje nisu točne.