fbpx

Još se traga za nestalim mladićem u zadarskom akvatoriju, brod mu je pronađen prazan u Bibinju

Nastavlja se koordinirano traganje za 27-godišnjim hrvatskim državljaninom M.W. koji je nestao u nedjelju kasno navečer u zadarskom akvatoriju, kada je i pokrenuta potraga, naveli su u utorak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

27-godišnjak je posljednji put viđen oko 22 sata u plastičnom čamcu

Prema medijskim navodima 27-godišnji hrvatski državljanin posljednji put je viđen u nedjelju navečer oko 22,25 sati na plastičnom čamcu, kako vesla, na udaljenosti od oko 100 metara od obale u Bibinjama.

Odmah po dojavi nestanka, u 23,05 sati, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru – MRCC Rijeka, pokrenula je koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (1993.), državljaninom Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva.

Napuštena brodica je pronađena u Bibinju te je pokrenuta potraga

Dojava je upućena nakon pronalaska napuštene brodice s osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska, u mjestu Bibinje. Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim pokrenuta je u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP).

Nakon detaljne pretrage područja od Luke Gaženica duž-obalno do mjesta Bibinje, nestala osoba nije pronađena te je u ponedjeljak, 6. srpnja u 1,15 sati zbog smanjene vidljivosti traganje privremeno prekinuto, do pojave dnevnog svijetla, dok je putem obalnih radio-postaja emitirana poruka za hitnost (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalom osobom.

U ponedjeljak u 6 sati nastavljena je pomorska akcija traganja

Odmah ujutro u ponedjeljak u 6 sati nastavljena je pomorska akcija traganja, a od 9 sati angažirani su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave Zadarske, koji su proveli podmorsko traganje, dok su s kopnene strane, uz službenike LK Zadar angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS),

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika, iz MRCC Rijeka je u akciju traganja angažiran zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže, koji je s preletima područja traganja počeo u 10 sati. Oko 13 sati zračno traganje nastavljeno je uz pomoć helikoptera, također iz sastava Obalne straže.

Intenzivno koordinirano traganje zbog daljnjeg jačanja nepovoljnih vremenskih prilika reducirano je jučer u kasno popodne te su od 17 sati u nastavku traganja zadržane pomorske jedinice, sačinjene od službenika LK Zadar i PPAP Zadar.

Intenzivno traganje za nestalim 27-godišnjakom nastavlja se danas

Kako do kasnih večernjih sati koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nije rezultirala, a vremenske prilike na moru izrazito su se pogoršale, iz akcije su povučene i preostale pomorske jedinice.

Intenzivno traganje za nestalim 27-godišnjakom nastavlja se danas u okviru redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, naveli su iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.