fbpx

Marina Dujmović-Vuković odbila odgovoriti na pitanja

Povodom izbjegavanja davanja odgovora na pitanja od strane Marine Dujmović-Vuković, priopćenjem za javnost oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nevjerojatno je na što su vladajući sveli demokraciju u županiji i županijskoj skupštini. Vijećnicima i javnosti ne daju se odgovori na pitanja, ne snosi odgovornost za vlastiti rad i rezultate istog. Umjesto sposobnosti jedini kriterij je podobnost koja se štiti omertom. Nakon što je su iz LUZa napokon obznanili da su turski koncesionari u Gaženici uplatili svega  214.282,65 kuna varijabilnog dijela koncesijske naknade, vladajući šute. Kako je moguće da se u najuspješnijoj turističkoj sezoni 2019 ubrala tako mizerna koncesijska naknada svega 1.814.282,65 kuna (1,6 milijuna kuna fiksnog i 214.282,65 kuna varijabilnog dijela)? Kako Longin i Škifić objašnjavaju te brojke s obzirom da su tvrdili kako će se od koncesije uprihoditi 15-20 milijuna kuna godišnje odnosno 311 milijuna kuna u 20 godina? Što je sa homeportom, janjetinom, teletinom, voćem i povrćem kojim smo trebali opskrbljivati cruisere? Od objave podataka u medijima prošlo je 4 dana, od skupštine 3, nema odgovora na pitanja, samo omerta. A tek godišnja izvješća o radu i poslovanju ustanova i agencija pod ingerencijom županije koje listom vodi podobni partijski kadar. Dobijemo izvješća u pisanom obliku, izađemo postavljamo pitanja, tražimo objašnjenja… Neki ravnatelji izađu kažu par suvislih ili nesuvislih rečenica ali ima ih koji odbijaju odgovarati na pitanja, braniti vlastito izvješće. Renata Peroš to čini već godinama ili se ne pojavljuje sjednici ili ne odgovara na pitanja. Na prošloj sjednici isto je učinila ravnateljica Zadra Nove Marina Dujmović-Vuković. Prema izvješću o radu za 2019 godinu koja je za gotovo sve bila uspješna za ravnateljicu Dujmović-Vuković je bila neuspješna. Planirani prihodi su joj bili 23.889.297,00 kuna a ostvareni svega 16.333.068,85 kuna, indeks realizacije 68,37 %. Slično je bilo i za 2018. godinu gdje je indeks realizacije iznosio 70,9%. Za smanjen obim posla u odnosu na plan kako je konstatirao kolega vijećnik Nino Mrčela zaposleno je 11 novih djelatnika. Za što su ti djelatnici zapošljavani i na koji način ostaje nejasno. Posebno kada se uzme u obzir zapošljavanje Šenola Selimovića koji tvrdi da je zaposlen na način da je poslao otvorenu molbu za posao!? Dakle bez natječaja!? Sva ta pitanja su postavljena na skupštini, tražilo se objašnjenje a Marina Dujmović-Vuković se odbila očitovati, nije odgovorila niti na jedno pitanje, niti jednu jedinu riječ nije izrekla o svom izvješću. A sjedila je tamo, u skupštini, Bog zna zbog čega, valjda da memorira tko je što govorio o njoj i njezinom radu. Dok je bila predsjednica UV Narodnog muzeja učestalo sam joj slao upite o protuzakonitim radnjama koje se tamo događaju, odgovori koji su stizali sa debelim zakašnjenjem nakon nekoliko požurnica, bili su za Riplija, u potpunosti nesuvisli. Na primjer nakon protuzakonitih zapošljavanja Davida Ricova i još 7 djelatnika u Narodnom muzeju ona meni šalje odgovor da su poslali djelatnike iz kadrovske na edukaciju!? Za ne povirovati.

Pretpostavljam da će se s ovom praksom nastaviti i na idućoj sjednici kada izvješće treba podnijeti Renata Peroš o radu i poslovanju Narodnog muzeja.
Što bi Vi napravili na našem mjestu ?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač