fbpx

Muškarac kod Zadra tri puta silovao suprugu, zabranio joj kontakt s vanjskim svijetom

Kanadski državljanin u okolici Zadra više je puta silovao suprugu te tukao nju i djecu, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

ŽDO je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg državljanina Kanade zbog osnovane sumnje da je počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode, kazneno djelo tjelesne ozljede, kazneno djelo nasilja u obitelji te više kaznenih djela povrede djetetovih prava.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra.

Godinu dana terorizirao obitelj

“Osnovano se sumnja da je 15. srpnja 2020. u istoj obiteljskoj kući udario oštećenicu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede, kao i da je od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u istoj kući oštećenicu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima”, stoji u priopćenju.

“Osnovano se sumnja i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom (2008., 2010.) iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom (2013., 2016.) nasilnički se ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj”, zaključeno je u priopćenju ŽDO-a Zadar.

Određen mu je istražni zatvor.