fbpx

Na koronu pozitivan predsjednik HDZ-a BiH Čović odmara na Mljetu?

Dana 19. srpnja iz Ureda Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH objavljena je informacija kako je Čović pozitivan na korona virus, odnosno kako je testiranje pokazalo da je pozitivan na COVID19.

Tom su prilikom priopćili kako predsjednik HDZ-a BiH „svoje radne obveze nastavlja obavljati iz samoizolacije”.

No kako doznajem od mojih izvora, Dragan Čović se ovih dana nalazi u Hrvatskoj, na Mljetu, gdje boravi u jednoj kući, što otvara nekoliko važnih pitanja.

Prvo, je li Čović u trenutku pozitivnog testiranja na COVID19 bio u Hrvatskoj, ili pak u Bosni i Hercegovini?

Drugo, ako je kako sve informacije govore bio u Bosni i Hercegovini, kako je bilo moguće da nakon pozitivnog testa na COVID19, Dragan Čović mapusti mjesto prebivališta u BiH, gdje je trebao biti u samoizolaciji i pod propisanim zdravstvenim i zaštitnim, epidemiološkim mjerama, te da mu se omogući kao osobi pozitivnoj na COVID19 prelazak državne granice, ulazak u Republiku Hrvatsku, te odlazak na Mljet, gdje navodno boravi u samoizolaciji, iako je više izvora potvrdilo kako je viđen na Mljetu i kako se ne pridržava baš najstrože epidemioloških mjera propisanih u takvom slučaju?

Treće, ukoliko je Čović nakon što je objavljeno kako je pozitivan na COVID19 ušao u Republiku Hrvatsku i otišao na turističko odredište kao što je Mljet, postavlja se pitanje tko je u nadležnim institucijama u Hrvatskoj omogućio Čoviću takvo kršenje inače strogih epidemioloških mjera?

Čovićev boravak na Mljetu u danima nakon što je objavljeno kako je pozitivan na COVID19 još jednom otvara pitanje vrijede li u Hrvatskoj za sve jednako stroge epidemiološke mjere, ili za visokopozicionirane HDZ-ovce, ipak, vrijede neka druga, u ovom slučaju očito nepisana pravila.

Domagoj Margetić