fbpx

Novalja zabranila sve festivale na Zrću

Iako je već sredinom svibnja bilo poznato da su organizatori velikih festivala na Zrću otkazali ovogodišnje evente, Novalja je sada i službeno zabranila organiziranje festivala.

Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije na kojoj su razgovarali o situaciji s koronom te je odlučeno da su festivali ove godine zabranjeni.

“Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće”, navode iz grada Novalje.

S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima, Stožer je odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i koncesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after-partyja i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove.

Predloženo je da se isti zaključak proslijedi i Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi, a ista je zabrana donesena i tamo. Stožer u Novalji je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja.